Снимка: БулфотоДо 15 юни ще приключат ремонтните  по АМ Тракия.Това

...
Снимка: БулфотоДо 15 юни ще приключат ремонтните  по АМ Тракия.Това
Коментари Харесай

Министър Нанков: До 15 юни приключват ремонтите по АМ Тракия

Снимка: Булфото

До 15 юни ще приключат ремонтните  по Автомагистрала „ Тракия ”.

Това даде обещание министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от Канал 3. Дейностите по виадуктите на „ Хемус ” обаче ще продължат през цялото лято. Ударно продължава да се ремонтира пътната права сред Пловдив и Стара Загора. " Дейностите ще приключат до 15 или 16 юни, написа novini.bg.

Това са 22 км цялостна рехабилитация на автомагистралата в двете направления за придвижване, като дейностите се реализират в границите на под 30 дни. Работи се непрекъснато, през месеците май и юни текат дейни строителни поправки по пътищата в страната ", акцентира Нанков.

Министърът призна, че е тежко да се пътува в сходни условия, " само че е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която изключително в дейната лента за придвижване беше нетърпима ". " През летния сезон ще се пътува умерено ", даде обещание министър Нанков. Той обаче посочи, че ремонтът на виадуктите по автомагистрала " Хемус " продължава. До началото на дейния летен сезон ще приключат дейностите и по пътя Бургас – Слънчев бряг.

Регионалният министър изрази мнение, че държавното управление води извънредно поредна политика в региона на пътния бранш. " 30 години знаем какви поправки се правиха, главно с кърпежи заради липса на финансов запас. С въвеждането на тол таксите ще разполагаме с по-сериозен запас за ремонтни действия по пътната инфраструктура ", счита той.

По думите на районният министър тол-таксата е обективен модел, тъй като който нарушава и амортизира, заплаща повече. " Правим планове за нови планове, които ще осъществяваме от следващата година, в това число и автомагистрала " Хемус ". Ще вършим доста по-качествени поправки на база на по-големия запас, който имаме ", добави министър Нанков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР